Німеччина поставить Україні ще три комплекси ППО «якнайшвидше» – Шольц

Читать на русском
Влада Німеччини вже найближчим часом поставить Україні ще три комплекси ППО IRIS-T, кожен з яких може захистити велике місто.

Влада Німеччини вже найближчим часом поставить Україні ще три комплекси ППО IRIS-T, кожен з яких може захистити велике місто.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у виступі на відкритті 5-го німецько-українського бізнес-форуму щодо відновлення України у Берліні, повідомляє Укрінформ.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

Шольц наголосив на тому, що повномасштабне вторгнення росії в Україну 24 лютого «стало моторошним пунктом в історії в цілому».

«Ми підтримуємо вашу країну політично, фінансово, економічно, гуманітарно та зброєю. Так, про це ми теж говоримо на економічній конференції... Атаки росії на цивільну інфраструктуру показують, що треба зробити все, щоб відбудувати та захистити українські міста, села, мости, вулиці та залізничне полотно. Тому я дуже радий, що наші зенітно-ракетні комплекси та зенітні самохідні установки, а тепер ще й IRIS-T в Україні... Ця система може захистити велике місто. Ще три такі установки ми поставимо в Україну якнайшвидше», – сказав Шольц.

Він запевнив, що Німеччина разом із партнерами підтримуватиме Україну стільки, скільки буде необхідно.

«Це стосується часу війни, а також відновлення. Ви можете покластися на Німеччину, ЄС та інших друзів у світі», - наголосив канцлер Німеччини.

Раніше у ЗСУ повідомили, що система протиповітряної оборони IRIS-T, яку передала Німеччина, вже пройшла перше бойове хрещення в Україні.

12 жовтня Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що система протиповітряної оборони IRIS-T вже в Україні. Згодом стало відомо, що IRIS-T працює на південному напрямку фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: