«Вони мають проблеми»: Байден прокоментував відступ росіян від Херсона

Президент США Джо Байден заявив, що наказ про відступ російських військ з Херсона на лівий берег Дніпра доводить, що в рф мають реальні проблеми з армією.

Про це він сказав під час брифінгу.

За його словами, росія чекала закінчення виборів до Конгресу США, щоб повідомити про відступ.

«Це відведення свідчить про те, що росіяни мають деякі реальні проблеми. По-друге, це призведе принаймні до того, що дасть кожному час, щоб відкалібрувати свої позиції протягом короткого зимового періоду», – підкреслив Байден.

Він заявив, що залишається побачити, чи вирішить Україна піти на компроміс з росією. Сам американський лідер зазначив, що збирається відвідати саміт G20, де стане зрозуміло, як потрібно діяти далі.

«Мені сказали, що президент рф володимир путін навряд чи буде там (на саміті – ред.), а інші світові лідери збираються бути там. І ми матимемо можливість побачити, якими можуть бути наступні кроки», – сказав він.

Нагадаємо, росія збирається відвести свої війська з Херсона і «зайняти оборону по лівому березі річки Дніпро в Херсонській області».

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначає, поки що рано говорити про виведення російських військ із міста.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО