Білий дім заперечив перевірку компаній Маска на наявність загроз нацбезпеці

Повідомлення про те, що Сполучені Штати обговорюють проведення перевірки щодо національної безпеки деяких підприємств Ілона Маска, «не відповідають дійсності».

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на заяву речниці Білого дому Карін Жан-П'єр.

Як зазначається, відповідаючи на запитання про інформацію Bloomberg News минулого тижня, що представники адміністрації Байдена обговорюють, чи повинні деякі з підприємств Маска пройти перевірку щодо ризиків для національної безпеки, Жан-П’єр сказала: «Ці повідомлення не відповідають дійсності... Перевірка національної безпеки - це неправда».

При цьому, представниця Білого дому відмовилася коментувати відносини адміністрації Байдена з Маском або його ділові відносини з іншими країнами.

Раніше Bloomberg повідомляв, що в адміністрації президента США Джо Байдена хочуть перевірити на відповідність умовам нацбезпеки деяких із підприємств Ілона Маска, в тому числі угоду на купівлю Twitter за $44 млрд супутниковою мережею Starlink компанії SpaceX.

Як зазначали у ЗМІ, офіційним особам США не сподобалися нещодавні погрози Маска припинити постачання супутникової служби Starlink в Україну і те, що чиновники вважають все більш дружньою позицію мільярдера щодо росії.

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що компанія SpaceX звернулася до Міністерства оборони США із проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні.

Також Маск назвав суму щомісячних видатків на обслуговування Starlink в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО