Поховання та катівні в Ізюмі підтверджують системність звірств росіян і після Бучі – ISW

Масові поховання мирних жителів та камери тортур у звільненому Ізюмі Харківської області свідчать про те, що звірства російської армії у Бучі не були аномалією. Це системні злочини рф.

Про це повідомляється в новому звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) у суботу, 15 вересня.

«Виявлення масових поховань мирних жителів і камер катувань у щойно звільненому Ізюмі підтверджує попередні оцінки ISW про те, що звірства в Бучі були не окремими військовими злочинами, а скоріше сукупністю російських звірств на окупованих територіях», - йдеться у звіті.

Також аналітики зазначають, що президент росії володимир путін, ймовірно, пригрозив розширити атаки росіян на цивільну інфраструктуру України.

Крім того, український центр опору попередив, що в період з 17 по 20 вересня російські сили можуть здійснювати атаки та провокації під чужим прапором на окупованих територіях.

В ISW додали, що ЗСУ після повного звільнення Куп'янська на Харківщині продовжують наступальні операції на схід від річки Оскол.

Нагадаємо, у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Також у Ізюмі було знайдено камери тортур у підвалах та знаряддя для тортур. Катівні окупантів було знайдено також у Куп'янську та Балаклії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО