Путін досі не вважає помилкою вторгнення в Україну – Шольц

Президент країни-агресора володимир путін і досі не вважає помилковим рішення щодо повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє видання The Telegraph, з посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца.

«На жаль, я не можу сказати вам, що у путіна склалося враження, що розпочинати цю війну було помилкою», - зазначив канцлер Шольц.

Згідно з його словами, наразі немає жодних ознак того, що у російського диктатора путіна з'являться нові погляди.

Як зазначається, під час розмови Шольц закликав путіна якомога швидше знайти дипломатичне рішення, засноване на припиненні вогню, повному виведенні російських військ і повазі територіальної цілісності і суверенітету України.

Німецький канцлер підкреслив, що будь-які подальші кроки росії щодо анексії не залишаться без відповіді і не будуть визнані за жодних обставин.

Нагадаємо, що у вівторок, 13 вересня, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент рф володимир путін провели 1,5 годинну телефонну розмову, під час якої обговорили війну в Україні та її наслідки.

Шольц і путін також говорили про продовольчу кризу. Канцлер наголосив на важливій ролі зернової угоди під егідою ООН і звернувся до президента рф із закликом не дискредитувати угоду та й надалі виконувати її в повному обсязі.

Раніше Шольц заявив, що Німеччина обійдеться без постачання російського газу.

Також стало відомо, що Шольц відхилив запит України щодо постачання танків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО