Шольц півтори години спілкувався із путіним: які теми обговорювали

Читать на русском
У вівторок, 13 вересня, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент рф володимир путін провели 1,5 годинну телефонну розмову, під час якої обговорили війну в Україні та її наслідки.

У вівторок, 13 вересня, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент рф володимир путін провели 1,5 годинну телефонну розмову, під час якої обговорили війну в Україні та її наслідки.

Про це повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Хебестрайт.

Під час розмови Шольц закликав путіна якнайшвидше знайти дипломатичне рішення, засноване на припиненні вогню, повному виведенні російських військ та повазі територіальної цілісності та суверенітету України. Він підкреслив, що будь-які подальші кроки росії щодо аннексії не залишаться без відповіді і не будуть визнані за жодних обставин.

Росія є ненадійним партнером у постачанні енергоресурсів – ШольцРосія є ненадійним партнером у постачанні енергоресурсів. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час сьогоднішнього брифінгу.

Також канцлер Німеччини закликав путіна поводитись зі взятими в полон комбатантами відповідно до положень міжнародного гуманітарного права, а також забезпечити безперешкодний доступ до них Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Крім цього, Шольц наголосив на необхідності забезпечення безпеки Запорізької АЕС. Він закликав уникати будь-яких кроків щодо ескалації та негайно виконувати заходи, рекомендовані у доповіді МАГАТЕ.

Шольц і путін також говорили про продовольчу кризу. Канцлер наголосив на важливій ролі зернової угоди під егідою ООН і звернувся до президента рф із закликом не дискредитувати угоду та й надалі виконувати її в повному обсязі.

Раніше Шольц заявив, що Німеччина обійдеться без постачання російського газу.

Також нагадаємо, Шольц відхилив запит України щодо постачання танків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: