США готують посилення санкцій проти росії, щоб боротися зі спробами обходу обмежень – WSJ

У США ведеться підготовка до значного посилення санкцій проти росії. При цьому адміністрація президента Джозефа Байдена орієнтується в першу чергу на перекриття для росії шляхів обходу існуючих санкцій - щоб росіяни не могли переорієнтувати свою торгівлю на Китай, або на Індію.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Посилення санкцій, розповіли газеті джерела в адміністрації Білого дому, спрямоване на усунення можливостей, які забезпечують росії критично важливий імпорт (у тому числі військовий), а також надприбутки, які поповнюють російський бюджет і кишені путіна.

Якими можливими заходами Вашингтон може вдарити по росії:

  • жорсткі санкції проти будь-яких іноземних банків і торгових криптовалютних майданчиків, які росія використовує для отримання доступу до міжнародних валют;
  • конфіскація банківських рахунків і корпоративних активів російських олігархів, які внесені в санкційні списки США і ЄС;
  • жорсткі санкції та заходи впливу на іноземні компанії, які всупереч санкціям продовжують експорт заборонених товарів до росії.

«Також це означає, що необхідно переконати такі країни, як Китай та Індія, які не приєдналися до економічних санкцій Заходу, зменшити фінансові та торговельні потоки, що все ще надходять до росії» - йдеться в матеріалі.

Таким чином, адміністрація Байдена планує нівелювати російські надприбутки від енергоносіїв, оскільки попри ембарго, через різке зростання цін росія все ще отримує занадто багато грошей. Ще одна мета - змусити інші країни не співпрацювати з росією, в першу чергу, мова йде про Китай та Іран, перший може постачати росії необхідні технології, а другий - військові товари.

Нагадаємо, Естонія запропонувала включити всеосяжне ембарго на енергоносії у восьмий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії.

Санкції, які впровадили проти росії західні країни, призвели до різкого падіння рівня життя росіян. Зараз росія відчуває дефіцит товарів, а росіяни відчувають на собі вплив потужної інфляції. Проте, критичний ефект західних санкцій економіка росії відчує не раніше кінця 2023 року, за умови відсутності нових обмежувальних заходів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО