Зеленський: Російські псевдореферендуми закриють будь-яку можливість переговорів з рф

Якщо російські окупанти зважаться провести хоч один псевдореферендум на окупованих територіях України, будь-яка можливість переговорів з росією буде закрита. Ніяких переговорів з Москвою вести більше ніхто не буде.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 7 серпня.

«Позиція нашої держави залишається такою, якою була і раніше: ми нічого свого не віддамо. А якщо окупанти підуть шляхом цих псевдореферендумів, то для себе ж закриють будь - яку можливість переговорів з Україною і вільним світом, які російській же стороні однозначно будуть потрібні в певний момент» - сказав він.

Зеленський додав, що всі, хто буде допомагати росії реалізувати ці псевдореферендуми або брати участь в їх проведенні, будуть переслідуватися безстроково та відповідати перед Україною за законом.

Нагадаємо, окупаційна «влада» Мелітополя Запорізької області має намір проводити псевдореферендум протягом семи днів. Ходити по квартирах городян будуть у супроводі фсб рф або поліції.

У тимчасово окупованих містах Запорізької області росіяни шукають колаборантів, які створюватимуть масовку на так званих «спонтанних акціях» на підтримку проведення «референдуму».

Російські війська зруйнували міста і села в Луганській області й тепер змушують людей йти на псевдореферендум фактично за їжу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО