Вже понад тисячу населених пунктів звільнено від ворога – Зеленський

Збройні Сили України звільнили від окупантів 1060 населених пунктів. Багато з них зазнали значних руйнувань через бойові дії та потребують відновлення, допомога в цьому буде надана з-за кордону.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 6 серпня.

«Одне з найвідповідальніших напрямків на серпень і вересень - це реалізація нашого Fast Recovery Plan. Те, що необхідно зробити на звільненій від ворога території, щоб дати людям умови для нормального життя і підготуватися до осінньо-зимового сезону» - зазначив він.

Зеленський розповів також, що в рамках цього плану першою об'єкти для відновлення вибрала Естонія. Естонський народ взяв шефство над Житомирською областю, що постраждала від російських ракетних обстрілів. Українські дипломати також працюють з урядами та компаніями по всьому світу, щоб узгодити з ними відновлення найбільш постраждалих від війни областей.

Нагадаємо, за даними ОПУ, будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб займе 5-6 місяців і буде відносно недорогим. Будинки зводитимуть у відносно безпечних регіонах.

Загальна сума прямого збитку економіці України від пошкодження і руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури становить 108,3 млрд доларів або 2,9 трлн гривень. В рамках компенсації збитку Україна планує конфіскувати понад 900 об'єктів, які розташовані на її території, але при цьому належать росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО