InformNapalm: росія могла вдарити по українських військовополонених в Оленівці термобаричною зброєю

Удар по Оленівці, щоб убити українських військовополонених, російські окупанти завдали за допомогою термобаричної зброї. А потім почали несамовито брехати по нібито удар ракети HIMARS - хоча велика кількість деталей доводить, що росіяни навмисно брешуть.

Про це повідомляє видання InformNapalm.

Так, в матеріалі видання наголошується, що будівля СІЗО в Оленівці побудована з бетонної цегли, дах - з жерсті. Ракета падає зверху, тому будь це реально ракетний удар, то стіни були б зруйновані, дах знищено, а кріпильна арматура розірвана на шматки. Але нічого з цього немає.

«Ракети GMLRS M31 вражають ціль під кутом 90 градусів зі швидкістю Маха 4+, щоб розбити дах і вибухнути всередині (а також розбити секретну систему наведення, компоненти GPS і датчики на кінці ракети). Бляшаний дах будівлі в Оленівці занадто слабкий, щоб розбити його і спрацювати ракетою GMLRS, тому якби влучила ракета GMLRS, посеред кімнати мав би бути ударно-детонаційний кратер. А його немає» - наголошується в матеріалі.

Також вказується, що якби в будівлю реально потрапила ракета, то всередині не було б жодного вцілілого тіла, виключаючи придавлених уламками. На відміну від термобаричної зброї, яка спалює ціль, залишаючи тіла в цілості, вибух боєголовки ракети M31 GMLRS рве на шматки все і всіх, хто потрапляє в зону ураження.

«Якби в Оленівку потрапила ракета GMLRS, то всередині не було б обгорілих. Вибухом би всіх розірвало, а не спалило живцем. Термобарична зброя спалює жертв, залишаючи тіла неушкодженими. Оленівка ракетою GMLRS не вражена» - заявили аналітики, які досліджували питання.

Більш того, висновки аналітиків свідчать, що ніякого удару по будівлі, швидше за все, не було. Росіяни могли використовувати термобаричну зброю, щоб спалити полонених, поки ті спали - так само, як чинили в ході Другої світової війни війська нацистів з радянськими військовополоненими. Пошкодження будівлі, стан тіл загиблих, а також низка інших зазначених вище ознак підтверджують цю теорію. Причому окупанти в бажанні заощадити могли застосувати реактивні піхотні вогнемети, які якраз стріляють термобаричним боєприпасом.

«Ймовірно, росіяни замкнули двері, вистрілили всередину через вікна термобаричними боєприпасами РПО-А «Шмель» або МРО-А, а потім почекали, поки всі загинуть. Обидва види зброї перебувають на озброєнні «ДНР» з 2014 року» - зазначив один з експертів.

Нагадаємо, в Генштабі вважають, що російські окупанти навмисне обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені, щоб звинуватити Україну в скоєнні «воєнних злочинів». Також таким чином росіяни планують приховати власні злочини - тортури, знущання.

За даними офісу генерального прокурора, в колонії загинули близько 40 українських військовополонених, понад 130 були поранені. При цьому Україна поки що не отримала списки загиблих військовополонених в колонії в Оленівці (Донецька область). Відповідний запит російській стороні був направлений.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО