Агентство S&P знизило рейтинг України до переддефолтного

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний рейтинг України в іноземній валюті з рівня CCC+ до CC.

Про це йдеться на сайті агентства.

Рейтинг України в іноземній валюті знижено з CCC+ до CC з подальшим негативним прогнозом. Таке рішення в агентстві прийняли у зв'язку з рішенням Кабміну просити про відстрочку виплат за всіма зовнішніми зобов'язаннями держкомпаній на 24 місяці.

«S&P може знову знизити рейтинг до вибіркового дефолту, якщо до середини наступного місяця уряд у Києві змусить власників облігацій погодитися на дворічне заморожування виплат і зміни ваучерів на так звані ВВП-ордери», – пишуть у Bloomberg.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» допустив технічний дефолт за єврооблігаціями. Відомо, що у компанії запропонують власникам єврооблігацій нову угоду для отримання відстрочки виплат.

Додамо, «Нафтогаз» попросив усіх міжнародних кредиторів про дворічне відстрочення з виплати відсотків та погашення єврооблігацій. Компанії у цьому відмовили.

Термін виплат «Нафтогазу» власникам єврооблігацій сплив 26 липня. У той же день стало відомо, що Кабмін не дозволив компанії погасити заборгованість, доручивши керівництву невідкладно розпочати другий раунд переговорів щодо реструктуризації боргу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО