ЗСУ відбили штурм на Слов'янському напрямку та в районі Мар'їнки – Генштаб

Збройні сили України відбили штурмові дії окупантів на Слов'янському напрямку. Крім того, наші військові запобігли спробам росіян провести штурм у районі Мар'їнки – окупанти втекли з поля бою.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація без істотних змін.

На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону.

На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджується на утриманні зайнятих рубежів, намагається не допустити виходу наших підрозділів у тил російського угруповання військ, яке діє на Слов'янському напрямку. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дмитрівка, Чугуїв, Коробочкіно, Стара Гнилиця та Базаліївка.

На Слов'янському напрямі, неподалік Богородичного та Долини, українські воїни відбили штурмові дії окупантів.

Ворог систематично вчиняв артилерійські обстріли в районах населених пунктів Грушуваха, Вірнопілля, Адамівка та Мазанівка. Наніс авіаудари по об'єктах цивільної інфраструктури неподалік Богородичного.

На Краматорському напрямі окупанти активних дій не вели.

На Сєвєродонецькому напрямку триває обстріл підрозділів наших військ з артилерії різних калібрів. Окупанти завдали авіаударів поблизу Устинівки, Гірського та Лисичанська. Також не припиняються штурмові дії для встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Окрім цього міста, наші воїни успішно протидіють штурмам у районах населених пунктів Сиротине та Біла Гора.

На Бахмутському напрямку, в районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір'я, противник веде наступальні дії, бої продовжуються.

На Авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Нью-Йорка.

Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Очеретине, Авдіївка, Кам’янка, Нетайлово, Микільське та Оріхове.

На Курахівському напрямку зафіксовано авіаудар поблизу Щербакова. Українські військові припинили спроби ворожих штурмових дій у районі Мар'їнки – супротивник безславно втік.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Южнобузькому напрямку противник зазнає втрат. Намагаючись стримати підрозділи сил оборони України, обстрілює з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню райони Муравйовки, Тополиного, Білої Криниці та Мар'їного. Одночасно посилює фортифікаційне обладнання передових позицій спорудженням довготривалих вогневих точок.

В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України утримуються 5 носіїв високоточної зброї.

За інформацією Генштабу, внаслідок значних втрат у командному складі підрозділів повітрянодесантних військ ворог змушений набирати на військову службу офіцерів запасу з укладанням короткострокових контрактів терміном на три місяці.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України заявили, що російські війська хочуть повністю захопити Луганську область орієнтовно до 26 червня.

За словами голови Луганської ОВ Сергія Гайдая, у Сєвєродонецьку бої з російським окупантами ведуться вже у промзоні, а ЗСУ контролюють лише територію заводу «Азот».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО