Візит Джонсона: у Зеленського розповіли, про що політики говорили на зустрічі

В Офісі президента України відбулася зустріч українського президента Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Під час зустрічі йшлося про оборонну та економічну підтримку України, посилення санкції для росії.

Про це керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє у соцмережах.

Як заявив Єрмак, сьогодні разом з українським лідером, командою Офісу президента та Уряду зустрілися з британським прем‘єр-міністром Борисом Джонсоном.

«Ми обговорили з Борисом необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі», - написав Єрмак.

При цьому, керівник ОПУ додав, що Україна вдячна Великій Британії за потужну підтримку.

«Як кажуть, друзі пізнаються в біді. У нас спільні цілі і розуміння, як їх досягнути», - наголосив голова Офісу президента.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у п'ятницю, 17 червня, знову приїхав до Києва.

Минулого разу Джонсон приїжджав до Києва 9 квітня. Тоді він провів переговори з президентом Володимиром Зеленським та заявив про готовність лібералізувати торгівлю з Україною. За його словами, це допоможе українській економіці.

Напередодні Джонсон і Зеленський обговорили блокаду росією експорту зерна з України, і британський прем’єр висловив сподівання, що в найближчі дні вдасться досягти прогресу з цього питання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО