Арестович розповів, чим для європейських країн може обернутися перемога росії в Україні

За всю свою історію росія не виграла жодної війни, якщо їй не допомагали українці. Якщо росія зможе перемогти у війні та окупує Україну, то військова машина росії, посилена українськими військовими, виявиться непереможною.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Арестович підкреслив, що якщо Захід не допомагатиме Україні, то вона може програти війну. Територія України буде окупована росією, свою частину отримає й Білорусь, після чого для Заходу може початися кошмар - до об'єднаної півторамільйонної армії росії та Білорусі може приєднатися як мінімум півмільйона українських солдатів.

«Припустимо, якщо путін переможе. І до 1,5-мільйонної російської армії приєднається ще 500 тисяч української армії. Всі бачили, як ми можемо воювати. І все це тоді поїде в Європу. І де тоді потішні європейські війська зможуть зупинити союз росії та України, якщо такий трапиться, та плюс ще Білорусь?»- поцікавився він.

За його словами, на відміну від деяких інших країн Польща, країни Прибалтики, Великобританія і США розуміють ситуацію, тому дуже активно допомагають Україні.

Нагадаємо, Німеччина в черговий раз зірвала плани постачання Україні озброєння, необхідного для оборони від російського вторгнення. Цього разу Берлін ультимативно зажадав від Іспанії відмовитися від передачі Україні танків Leopard 2A4 німецького виробництва - і Мадрид був змушений йти на поступки.

Оскільки росія порушила Будапештський меморандум, який гарантував територіальну цілісність України в обмін на відмову від Києва від ядерної зброї, цей документ більше не діє. Захід може «подарувати» Україні ядерні ракети для захисту української території та незалежності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО