Доля України та Донбасу вирішується в битві за Сєвєродонецьк – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 8 червня, 105-го дня війни проти російських окупантів. Президент заявив, що доля Донбасу та України залежить зараз від битви за Сєвєродонецьк, а також згадав про річницю Євро-2012 в Україні.

Основне зі звернення президента:

  • 10 років тому пройшов Євро-2012, який об'єднав всю Україну. Зараз здається, що це було дуже давно і в іншому світі.
  • Окупанти заявили, що збираються «об'єднати» футбольні клуби на тимчасово окупованих територіях в псевдочемпіонат. Що це, якщо не знущання?
  • 10 років тому Донецьк був великим і процвітаючим містом. Потім туди прийшла росія, принесла свої неадекватні ідеї, і тепер Донецьк став містом-примарою, без майбутнього і без перспектив. Життя повернеться туди тільки тоді, коли Україна повернеться в це місто.
  • Україна вдячна президенту Польщі Анджею Дуді, який вирушив у спеціальну поїздку країнами Європи для підтримки європейської перспективи України.
  • Зеленський також звернувся до учасників інвестиційної конференції, на якій обговорювалися економічні перспективи України. Представники бізнесу США в ході конференції заявили, що вважають санкції проти росії недостатніми. Було б непогано, якби бізнесменів з США почули й політики.
  • Сєвєродонецьк залишається епіцентром протистояння на Донбасі. Це дуже жорстока битва, дуже важка. Мабуть, одна з найважчих протягом всієї цієї війни. Багато в чому саме там зараз вирішується доля нашого Донбасу.
  • 285 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, 68 з них посмертно.

Нагадаємо, 8 червня Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО