Зеленський провів зустріч із делегацією Сенату США - подробиці

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 14 травня, провів зустріч із делегацією Сенату США на чолі з лідером республіканців у верхній палаті Конгресу Мітчеллом Макконнеллом.

Про це повідомляє Офіс президента.

Згідно зі словами українського лідера, такий візит – це потужний сигнал двопартійної підтримки України з боку американського Конгресу.

Голова держави подякував Сполученим Штатам за допомогу у боротьбі з агресією рф.

Також Зеленський висловив сподівання, що Сенат США оперативно затвердить пакет додаткового фінансування для підтримки українського народу, який вже був розглянутий у Палаті представників та збільшений з 33 млрд доларів до 39,6 млрд доларів.

«Візит делегації сенату США на чолі з лідером республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітчеллом Макконнеллом – потужний сигнал двопартійної підтримки України з боку Конгресу Сполучених Штатів, а також американського народу. Дякую за ваше лідерство в допомозі у нашій боротьбі не лише за свою державу, а й за демократичні цінності та свободи. Ми дуже цінуємо це», - зазначив Зеленський у Фейсбуці.

За інформацією прес-служби Зеленського, під час зустрічі з делегацією сенату президент відзначив особливу роль США у посиленні санкційного тиску на росію. Зокрема, він наголосив на ухваленні Конгресом США законів про заборону імпорту російської нафти та призупинення торговельних відносин з росією та білоруссю.

Нагадаємо, що президент Зеленський закликав США офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму.

«Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що росія має бути офіційно визнана державою - спонсором тероризму», – заявив Зеленський.

Раніше Верховна рада підтримала звернення до Палати представників і Сенату Конгресу США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

У Державному департаменті США ще у квітні заявили, що вивчають всі можливі способи чинення тиску на росію з метою змусити її припинити війну в Україну, в тому числі визнання росії державою, яка спонсорує тероризм.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО