У Сенаті США спробували заблокувати виділення Україні 40 млрд доларів

Читать на русском
Американський сенатор Ренд Пол зажадав надати спеціальному інспектору можливість нагляду і контролю за призначеними для України фінансовими коштами
Сенатор Ренд ПолAFP 2022

У Сенаті стався інцидент з блокуванням законопроєкту щодо виділення 40 мільярдів доларів для України. На цей крок зважився сенатор від штату Кентуккі Ренд Пол - він заблокував законопроєкт одноосібно. Свій крок сенатор пояснив нібито турботою про національну безпеку США.

Про це повідомляє американське видання The Washington Post.

Пол зажадав надати спеціальному інспектору можливість нагляду і контролю за призначеними для України фінансовими коштами.

Закон про ленд-ліз для України підписано: реакція соцмережРеакція соцмереж на підписання Джо Байденом закону про ленд-ліз для України. Завдяки закону військова допомога надходитиме Україні швидше.

«Я давав присягу Конституції США, а не якій-небудь іншій країні. І якими б благими не були причини, моя мета - національна безпека США. Ми не можемо врятувати Україну, прирікаючи при цьому економіку США. Ви не можете викинути всі 40 мільярдів доларів без будь-якого нагляду. Коли у нас був спеціальний генеральний інспектор, якого ми призначили по Афганістану, це не зупинило всі розтрати, але, але принаймні, це змушує злодіїв двічі подумати перед крадіжкою грошей» - сказав він.

При цьому пізніше американські ЗМІ повідомили, що Сенат нібито вирішив надати такі повноваження спеціальному інспектору, після чого Пол зняв блокування законопроєкту. Інші ЗМІ це спростовують.

«Я симпатизую Україні; я бажаю їм удачі, я хочу, щоб вони перемогли росіян, я хочу, щоб вони витіснили росіян зі своєї країни. Але ми також повинні бути стурбовані нашою країною і двозначною інфляцією тут, це тільки погіршить ситуацію» — прокоментував ситуацію виданню The Mark Reardon Show сам винуватець переполоху.

Нагадаємо, 11 травня Палата представників США схвалила пакет допомоги, що передбачає підтримку України на загальну суму близько 40 млрд доларів.

Крім цього, демократ Річард Блументаль і республіканець Ліндсі Грем внесли до Сенату США резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: