У Конгресі США заявили, що візит Байдену до України — це лише «питання часу»

Читать на русском
У Конгресі США вважають, що лише питання часу, коли президент Джо Байден відвідає Україну.
AFP | Getty Images

Голова Комітету Палати представників США з розвідки Адам Шифф вважає, що візит президента Джо Байдена до України є лише питанням часу.

Таку думку висловив кореспондентові телеканалу CNN.

Як часто Україну відвідували перші особи СШАСкільки разів до України приїжджали американські президенти, віцепрезиденти та держсекретарі – на інфографіці.

«Я думаю, що візит президента знаходиться на розгляді, але питання тільки в тому, як скоро це стане можливим», - сказав Шифф.

Шифф також розповів, що делегація Конгресу обговорювала у Києві з Володимиром Зеленським. За його словами, зустріч була зосереджена на пріоритетах для подальшої допомоги США Україні, особливо у зв'язку зі вступом до нової фази війни з росією.

«Ми детально обговорили наступну фазу війни. Вона переходить від фази, коли українці влаштовували засідки на російські танки — це були ближні бої — до бойових дій на відстані з використанням далекобійної артилерії і змінює характер того, що потрібно Україні для самозахисту», – сказав конгресмен.

Нагадаємо, у середині квітня Джо Байден, відповідаючи на запитання журналістів, підтвердив, що готовий особисто приїхати до Києва.

Проте у Білому домі пізніше заявили, що підготовка такого візиту не ведеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: