Арестович озвучив новий прогноз тривалості війни з росією

Війна, яку Україна веде проти російського вторгнення, затягнеться надовго. Вона цілком може закінчитися тільки до Нового року.

Про це розповів радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

За його словами, нова Західна зброя, яку зараз у великих кількостях отримує Україна, матиме свій вплив тільки до кінця травня-початку червня. А сама війна може закінчитися тільки до Нового року-2023.

«Треба налаштовуватися на довгу історію. Припинення активної фази на Донбасі, ось цього конкретно наступу, перехід в позиціонку... Це аж ніяк не означає кінець війни. Все одно далі будуть тактичні дії, рейди, нальоти, війна... Це досить довга історія, і може бути зовсім Довга, це може бути до Нового року, все залежить від ряду обставин» - вважає він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розповів про те, коли закінчиться війна, і що може виявитися перемогою для України, нагадавши країні-агресору уроки історії.

Водночас міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров заявив, що російсько-українська війна закінчиться підписанням договору, але все залежатиме від перебігу бойових дій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО