Війна в Україні вже вплинула на 25% світової торгівлі зерном

Читать на русском
Війна в Україні вже вплинула на близько 25 відсотків світової торгівлі зерновими та призвела до зростання світових цін.
agropolit.com

Війна в Україні вже вплинула на близько 25% світової торгівлі зерновими та призвела до зростання світових цін.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

Війна в Україні вже вплинула на близько 25% світової торгівлі зерновими та призвела до зростання світових цін, продовольчої інфляції та зниження доступу до продуктів харчування у країнах-імпортерах України та росії. Зокрема, пшениці та соняшникової олії.

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький зазначив, що у вирішенні ситуації зацікавлений весь світ, оскільки постачання пшениці з України – це понад 10% річного споживання пшениці для 15 країн світу.

Серед негативних наслідків Висоцький виокремлює те, що понад 30% територій країни небезпечні для виробництва або знаходяться під окупацією. Частина сільськогосподарських земель пошкоджена та замінована, а інфраструктура агросектора пошкоджена.

Наразі Міністерство аграрної політики та продовольства України веде перемовини з європейськими партнерами про надання фінансової допомоги українським аграріям. За словами Висоцького, низка країн-членів ЄС вже відгукнулися на потреби України. Зокрема, Польща пришвидшує проходження процедур на кордоні та транспортування української продукції, країни G7 повністю підтримують створення Україною нових ланцюжків збуту, а Австрія нещодавно зняла обмеження для українських перевізників.

Нагадаємо, посівна кампанія стартувала у всіх областях України, окрім Луганської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: