Лавров натякнув, що війна закінчиться підписанням договору, але за певних умов

Читать на русском
За словами Лаврова, нібито в переговорний процес втрутилися США та Велика Британія й почали пояснювати українцям, як слід змінити пропозиції.

Міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров заявив, що російсько-українська війна закінчиться підписанням договору, але все залежатиме від перебігу бойових дій.

Про це Лавров заявив у прямому ефірі російського пропагандистського «Першого телеканалу», повідомляє агенство «РИА Новости».

«Як у будь-якій ситуації, коли застосовуються збройні сили, звичайно ж, все закінчиться договором, але параметри цього договору будуть визначені тією стадією військових дій, під час якої цей договір стане реальністю», - заявив Лавров.

Він додав, що росія нібито дуже позитивно сприйняла пропозиції України, які їй передали під час очного раунду перемовин у Стамбулі 29 березня. Згідно з його словами, ті пропозиції враховували низку питань, до яких ревно ставиться російська влада – зокрема позаблоковий статус України.

Однак згодом, за словами Лаврова, нібито в переговорний процес втрутилися США та Велика Британія й почали пояснювати українцям, як слід змінити пропозиції.

При цьому, росія буцімто надіслала офіційну відповідь на пропозиції України, які передали в Стамбулі 29 березня, але не отримала відповідь.

Російський міністр твердить, що після зустрічі в Стамбулі українська делегація начебто змінювала формулювання своїх пропозицій.

«У стамбульському документі було сказано, що «в Україні не буде жодних військових баз іноземних і не будуть проводити навчання за участю іноземних збройних сил, крім як за згодою всіх країн-гарантів цього договору, включаючи росію» – було написано прямо. У тому варіанті, який вони нам дали за нашою позитивною реакцією, значилося: «жодних навчань, окрім як за згодою більшості країн-гарантів». Різниця є? Про те й мова. Ось так вони вчинили і за низкою інших пропозицій, які вони внесли до Стамбула», - додав він.

Зокрема Лавров заявив, що ризик ядерної війни є реальним, таку небезпеку не можна недооцінювати.

Крім того, очільник зовнішньополітичного відомства росії вважає, що «реальну позицію Києва визначають у Вашингтоні, Лондоні та інших західних столицях, але росія продовжує контакти з командою Зеленського».

Нагадаємо, що Зеленський розповів, коли закінчиться війна та нагадав росії уроки історії.

Раніше Зеленський у зверненні прокоментував початок третього місяця війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: