Війна з росією: кожен шостий українець став переселенцем

Читать на русском
В Україні після початку війни 7,7 мільйонів людей стали внутрішніми переселенцями. Це кожен шостий українець.
Фото: УНІАН

Після початку повномасштабної війни з росією понад 7,7 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами.

Про це йдеться у звіті Міжнародної організації з міграції, повідомляє CNN.

Безкоштовний роумінг та єдиний платіжний простір: як влада планує полегшити життя біженцівУряд працює над тим, аби систематизувати допомогу біженцям у Європі. Денис Шмигаль розповів, як саме планують допомогти переміщеним особам.

За даними МОМ, частка переселенців у загальній кількості населення України зросла до 17,5% – тобто кожна шоста людина стала внутрішньо переміщеною особою.

Останнє дослідження, проведене з 11 до 17 квітня, показало, що не менше 60% внутрішньо переміщених осіб становлять жінки.

При цьому більше половини переселенців повідомили про відсутність деяких харчів. Також 28% сімей з дітьми до п'яти років зіткнулися з труднощами в отриманні достатньої кількості їжі для своїх дітей.

«Жінки та діти, люди похилого віку та люди з обмеженими можливостями постраждали набагато більше, оскільки всі вони є вразливою групою людей», — заявив генеральний директор МОМ Антоніо Віторіно.

Нагадаємо, в Україну запустили програму допомоги громадянам, які вимушено залишили свої будинки через бойові дії. Основні напрямки програми – гроші, робота та житло.

З 19 квітня подати заявку на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи та отримання фінансової допомоги можна через додаток «Дія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: