Україна розглядає готовність Угорщини платити за газ рублями як недружню позицію – МЗС

Україна розглядає заяву Угорщини про готовність оплачувати російський газ рублями як недружню позицію щодо нашої держави.

Про це йдеться у заяві МЗС.

Спікер міністерства Олег Ніколенко зазначив, що передвиборча кампанія правлячої партії в Угорщині була побудована на залякуванні угорців нібито загрозою поширення війни росії на угорську територію: «Очевидно, після виборів у Будапешті перейшли до наступного етапу – допомогти путіну продовжувати його агресію проти України, цивілізованого світу та християнських цінностей».

У МЗС заявили, що небажання керівництва Угорщини визнати відповідальність росії за звірства армії на Київщині зміцнюють почуття безкарності та заохочують до нових злочинів.

«До цієї категорії належать заяви угорського керівництва про готовність платити за російський газ у рублях. РФ намагається перевести розрахунки за поставки газу в Європу в національну валюту, аби врятувати російську економіку на тлі міжнародних санкцій. Російській воєнній машині потрібні ресурси задля продовження війни проти України. У цьому контексті розглядаємо заяву про готовність оплачувати російський газ в рублях як недружню позицію щодо нашої держави», – йдеться у заяві.

Пропозиції провести у Будапешті мирні переговори в МЗС вважають цинічними, і закликають Угорщину підтримувати санкції проти росії, надати Україні військову допомогу та не руйнувати єдність Євросоюзу.

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна готова платити росії рублями за постачання газу.

Також Орбан заявив, що запросив володимира путіна на мирні переговори до Будапешта, і той нібито погодився.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО