Угорщина відмовила Україні постачати зброю через свою країну

Угорщина заявила про відмову надати Україні свою територію для постачання зброї, апелюючи до того, що «безпека угорського народу є першочерговою».

Про це написав глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на сторінці у Facebook у п'ятницю, 25 березня.

«Вчора на саміті прем'єр-міністрів ЄС Президент України Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги: дозволити постачання зброї через нашу країну і натомість припинити закупівлю природного газу та нафти в росії. Ми розуміємо, що для Президента України український народ є найважливішим, але для нас безпека Угорщини та угорського народу є першочерговою», - заявив він.

Сійярто наголосив, що Угорщина робитиме все, щоб не бути втягнутою у війну, тому не дозволить постачання зброї через територію України.

«Ці вантажі були б військовою метою, яку треба знищити, і ми не хочемо ризикувати життям та безпекою угорського народу. У той же час ми також перешкоджатимемо угорському народу заплатити ціну війни. Припинення постачання природного газу та нафти з Росії унеможливить постачання Угорщини енергоносіїв, і водночас призведе до різкого зростання накладних витрат. Тому ми й досі не підтримуємо розширення санкцій на енергопостачання. Ми маємо триматися подалі від цієї війни!», - додав міністр.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський напередодні виступив на саміті НАТО та попросив більше військової допомоги. Раніше Зеленський закликав Ізраїль допомогти Україні зі зброєю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО