Евакуація дипломатів: посол Німеччини заявила, що залишається в Києві

Посол Німеччини в України Анка Фельдгузен на тлі повідомлень про можливе вторгнення Росії заявила, що не планує покидати Київ.

Про це вона повідомляє у Twitter.

«Я залишаюся в Києві і продовжую працювати там з невеликою командою. Посольство продовжує працювати», – написала Фельдгузен.

Зазначимо, що у суботу, 12 лютого, міністерство закордонних справ Німеччини закликало німецьких громадян покинути Україну. Також ФРН призупинила роботу свого консульства у місті Дніпро.

При цьому, за останні тижні низка західних країн запропонувала своїм дипломатам в Україні, зокрема другорядному персоналу, покинути нашу країну з метою убезпечення на тлі можливих загроз, пов’язаних із концентрацією російських військ на кордоні з Україною.

Нагадаємо, що Німеччина переносить консульство до Львова і зменшує кількість місії у Києві.

Раніше ми повідомляли, що президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

Також нагадаємо, що США переведуть частину співробітників посольства з Києва до Львова.

Окрім цого, сьогодні стало відомо, що ще дві країни закликали своїх громадян залишити Україну.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО