Коронавірус у світі: Ізраїль скасовує більшість карантинних обмежень

Кабінет міністрів Ізраїлю на тлі зниження захворюваності на штам Омікрон проголосував за скасування більшості карантинних обмежень у країні.

Про це повідомляє Times of Israel.

Зазначається, що нові правила карантину починають діяти з понеділка, 7 лютого. Йдеться про скасовування «зелених паспортів» у ресторанах, кінотеатрах, спортзалах і готелях. Кабінет міністрів також схвалив скасування обмежень щодо кількості людей у магазинах, у ресторанах не вимагатимуть дотримання дистанції між столиками в 1,5 метра.

Однак, сертифікат Green Pass все одно буде потрібен при вході в закриті приміщення, де існує високий ризик зараження, наприклад, зали для проведення заходів і танцювальні клуби.

Згідно з даними ресурсу Worldometers, що веде моніторинг ситуації з Covid-19, за загальною кількістю випадків зараження з початку пандемії Ізраїль посідає 29 місце у світі, перебуваючи між Португалією та Японією.

При цьому, за кількістю смертей Ізраїль займає лише 64 місце у світі (8447 летальних випадків). Це, наприклад, майже вдвічі менше, ніж у Швеції, яка знаходиться набагато нижче Ізраїлю за кількістю випадків зараження.

Нагадаємо, що напередодні Чехія послабила карантинні обмеження.

Раніше ми повідомляли, що Єврокомісія запропонувала змінити умови видачі COVID-сертифікатів.

Також нагадаємо, що Німеччина дозволила масові заходи, послабивши карантин.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО