Ізраїль заборонив країнам Балтії передавати Україні своє озброєння – ЗМІ

Читать на русском
Ізраїль має намір підтримувати добрі відносини з Росією, тому заборонив країнам Балтії постачання будь-якого свого озброєння Україні.
breakingdefense.com

Ізраїль має намір підтримувати добрі відносини з Росією, тому заборонив країнам Балтії постачання будь-якого свого озброєння Україні.

Про це повідомляє видання Breaking Defense.

Відомо, що на початку 2022 року Латвія, Естонія та Литва оголосили про намір поділитися з Україною зброєю, однак з цього списку доведеться виключити озброєння, виготовлене в Ізраїлі. Зокрема, мова йде про протитанкові комплекси Spike.

«В грудні, коли російські війська почали групуватися вздовж кордону з Україною, міністерство оборони Ізраїлю надіслало повідомлення трьом балтійським країнам, що якщо вони попросять передати зброю Україні, то їм буде відмовлено», – йдеться у матеріалі.

Військова допомога Україні: що надали країни-партнери та що ще пообіцялиСША надіслали Україні ПТРК Javelin та кілька партій зброї та боєприпасів, Велика Британія та Канада відправили своїх інструкторів.

Ізраїль має намір підтримувати добрі відносини з Росією, що може суперечити політиці адміністрації США, особливо якщо буде ухвалено рішення значно посилити дипломатичні та економічні санкції проти РФ.

Нагадаємо, Німеччина продовжує всіма можливими шляхами блокувати військову допомогу Україні від країн НАТО. Цього разу Берлін категорично заборонив Естонії передавати Україні 122-міліметрові гаубиці Д-30, випущені в Німецькій Демократичній Республіці (НДР), і придбані в 90-х роках естонцями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: