МЗС Ізраїлю викликало посла України через його висловлювання на адресу міністра

Читать на русском
У МЗС Ізраїлю викликали посла України Євгена Корнійчука – за слова голови МЗС Ізраїлю про повторення російської риторики.
Depositphotos

У МЗС Ізраїлю викликали посла України Євгена Корнійчука для надання пояснень щодо своєї публічної критики на адресу міністра закордонних справ Ізраїлю Яїра Лапіда.

Днями в інтерв'ю виданню Axios глава МЗС Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що не вірить у ймовірність війни між РФ та Україною.

Кулеба оцінив шанси на дипломатичне вирішення питання з ескалацією навколо УкраїниДипломати роблять свою роботу і роблять її добре, тому шанси на те, що спрацює дипломатія, досить високі

«Наразі оцінка така, що ми не побачимо насильницької конфронтації найближчим часом. Я також не думаю, що там ось-ось розпочнеться світова війна», - сказав міністр.

У відповідь на це український посол Євген Корнійчук на сайті МЗС у Facebook оприлюднив заяву, в якій виступив із різкою критикою, заявивши, що йдеться не про конфлікт між двома країнами, а про «війну, яку Росія агресивно та цинічно проводить щодо України».

«Образливо, що пан Лапід не помітив війни в центрі Європи, яка триває вже вісім років. На жаль, пан повторює риторику російської пропаганди та ігнорує тривожні повідомлення від своїх найсильніших союзників - США, Великої Британії та ЄС щодо високої ймовірності повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну найближчими тижнями», - зазначив Корнійчук.

Він додав, що якщо в Європі вибухне повномасштабна війна, то Ізраїль залишиться наодинці з іранською загрозою.

Сьогодні на брифінгу у Києві голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна вивчає ситуацію із викликом посла до МЗС Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше німецького посла викликали до МЗС України після заяв Берліна.

До цього стався скандал із заявою президента Болгарії про «російський Крим».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: