Ізраїль дозволив в'їзд щепленим російським «Супутником V» , але є умови

Читать на русском
Ізраїль дозволив вʼїжджати до країни людям, які отримали щеплення проти COVID-19 російською вакциною Спутник V.
Reuters

Ізраїль дозволив вʼїжджати до країни людям, які отримали щеплення проти COVID-19 російською вакциною «Спутник V».

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я Ізраїлю.

Згідно з оновленими правилами, Ізраїль визнає вакцинованими тих, хто зробив щеплення визнаними Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) вакцинами Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm і Johnson&Johnson.

До переліку також увійшла російська вакцина «Спутник V». Однак для щеплених нею існує умова. Іноземці мають по прильоту здати серологічний тест. При цьому навіть після позитивного результату вони мають залишатися на карантині до отримання негативного результату ПЛР-тесту на третій день після прильоту.

Пандемія коронавірусу: яких наслідків очікувати Україні у 2022 роціПіде на спад чи набере обертів? Яких наслідків слід очікувати українцям від пандемії коронавірусу у новому році – аналізував Олександр Радчук.

Визнання вакцинації за кордоном дає можливість перебувати в скороченому карантині після в'їзду до Ізраїля та отримати «зелений пропуск» після карантину.

Окремо у відомстві наголошують, що в'їжджати до країни можна не раніше ніж через 14 днів після вакцинації другою або бустерною дозою.

Нагадаємо, раніше в ТКГ повідомили, що Росія виставила Україні умову, при якому проросійські бойовики відкриють контрольні пункти в'їзду і виїзду на Донбасі - це визнання російської вакцини «Супутник V», яку досі не визнала велика частина світу, і визнання дійсними документів про вакцинацію від коронавірусу російським препаратом.

Раніше також повідомляли, що Україна ніколи не визнає жодну вакцину проти коронавірусу російського виробництва, чого вимагає Росія для відкриття КПВВ на Донбасі. Питання про це навіть не розглядається.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: