Єврокомісія запропонувала змінити умови видачі COVID-сертифікатів

Читать на русском
У Єврокомісії запропонували змінити умови видачі COVID-сертифікатів - у разі затвердження ініціативи, у ЄС з'явиться сертифікат на основі тестів на антиген.
112 Україна

У Єврокомісії запропонували змінити умови видачі COVID-сертифікатів - у разі затвердження ініціативи, у ЄС з'явиться сертифікат на основі тестів на антиген.

Про це йдеться у пресрелізі Єврокомісії.

Відомо, що Єврокомісія запропонувала продовжити цифровий COVID-сертифікат на рік до 30 червня 2023 року. При цьому на додаток до продовження регламенту ЄК пропонує внести поправки щодо його видачі.

Попри «Омікрон»: у яких країнах скасовують або послаблюють карантинУ деяких країнах Європи, незважаючи на високий рівень захворюваності на коронавірус, скасовують або послаблюють карантин.

Також пропонується видавати COVID-сертифікат на підставі високоякісних лабораторних тестів на антигени. У такому випадку може бути виданий сертифікат тесту.

Крім того, COVID-сертифікати запропонували видавати учасникам клінічних випробувань вакцини проти COVID-19. Зазначається, що цей документ можуть приймати інші країни ЄС.

«Цей захід спрямований на заохочення подальшої розробки та вивчення вакцин проти COVID-19», - пояснили в ЄК.

У Єврокомісії також запропонували вносити до COVID-сертифікатів загальну кількість доз вакцини від коронавірусу, отриманих у будь-якій країні ЄС, а не лише у державі, яка видала документ.

«Це необхідно для вирішення практичних проблем, висловлених громадянами щодо сертифікатів, які вказують на неправильну кількість доз, коли вони отримують дози вакцини в різних країнах ЄС», - наголосили в Єврокомісії.

Раніше ми писали, що Німеччина дозволила масові заходи, послабивши карантин.

Також нагадаємо, що Єврокомісія затвердила виділення Україні нового пакету фіндопомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: