Блінкен звернувся до росіян та розповів, що може загрожувати їхній безпеці

Країни Заходу не прагнуть ставити під загрозу безпеку російського народу. Кремль несе повну відповідальність за ескалацію навколо України.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

«І якби я міг поговорити з російським народом, я б сказав йому, що ви заслуговуєте жити в безпеці і гідно, як і всі люди в усьому світі, і ніхто - ані Україна, ані Сполучені Штати, ані НАТО або країни-члени - не прагнуть поставити це під загрозу», - заявив Блінкен.

Держсекретар Сполучених Штатів зазначив, що в разі вторгнення до України громадяни Росії будуть зазнавати наслідків.

«Що дійсно загрожує вашій безпеці, так це безглузда війна з вашими сусідами в Україні з усіма витратами, що витікають з цього. Перш за все для молодих людей, які будуть ризикувати або навіть віддавати за це своє життя», - повідомив держсекретар Блінкен.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен 19 січня прибув до Києва. Тоді ж відбулася зустріч Блінкена та президента України Володимира Зеленського.

Також Блінкен провів переговори із очільником МЗС України Дмитром Кулебою.

Водночас, стало відомо, що Блінкен у Києві затвердив надання додаткових 200 мільйонів доларів Україні на оборону від агресії Росії.

Раніше Блінкен заявив, що російський газопровід «Північний потік-2» є прекрасним важелем тиску на Росію, проте США продовжують виступати проти його існування.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО