Україна має справу з мільйонною армією агресора – Залужний

Україна має справу з мільйонною армією Росії. Будь-якої миті може суттєво зрости кількість військовослужбовців РФ біля українського кордону.

Про це заявила головнокомандувач ЗСУ, генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв'ю Укрінформу.

«Мені, як людині військовій, не подобається ця цифра у 100 тисяч. Повірте мені, що післязавтра ця цифра може становити 210 тисяч, а ще через тиждень - 780 тисяч, - Російська Федерація має для цього всі можливості», - заявив Залужний.

За словами головнокомандувача ЗСУ, сьогодні Україні загрожує майже мільйон військовослужбовців агресора. Водночас Залужний зазначив, що доводив партнерам по НАТО те, що загроза повномасштабного вторгнення на територію країни з боку Росії є не ілюзією.

«Давайте говорити про це прямо і відкрито: ми зараз маємо справу з армією Російської Федерації, яка сьогодні налічує майже мільйон військовослужбовців. Сьогодні я доводив до наших партнерів НАТО, що це не ілюзія, це реальна загроза. Варто враховувати, що нам протистоїть держава-агресор, яка має майже мільйонне військо», - зазначив Залужний.

Нагадаємо, Росія веде масштабну дезінформаційну кампанію, щоб виправдати своє можливе вторгнення в Україну. Москва повинна негайно відвести війська від кордонів України і почати дії з деескалації ситуації.

Раніше в Білому домі заявили, що російському президенту Володимиру Путіну потрібно зробити вибір між продовженням дипломатичних переговорів і санкціями, які введуть проти Росії. Від вибору Росії залежатиме подальша доля України.

Також США підготували 18 сценаріїв на випадок можливого вторгнення Росії в Україну, але ці плани поки не збираються розкривати.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО