Катастрофа МАУ: Україна та Канада вирішили разом добиватися виплат компенсацій

Україна та Канада разом добиватимуться справедливої ​​компенсації від Ірану для родин жертв збитого в січні 2020 року літака МАУ.

Про це йшлося під час телефонної розмови президента України Володимира Зеленського із прем'єром Канади Джастіном Трюдо.

«Домовилися разом вимагати справедливої ​​компенсації сім'ям жертв катастрофи рейсу PS752», - зазначив Зеленський у своєму Twitter за підсумками переговорів.

Ще однією темою розмови була російська агресія. Зеленський поінформував співрозмовника про ситуацію з безпекою на Донбасі та на українських кордонах, а також розповів про кроки у межах різних переговорних форматів, які здійснюються для досягнення миру.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії «МАУ», який мав виконати рейс за маршрутом Тегеран – Київ, був збитий у Тегерані одразу після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів та дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих – 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадяни Ірану, 63 – Канади, 10 – Швеції, чотири – Афганістану, по три – ФРН та Великобританії.

У травні 2021 року канадський суд визнав терактом збиття літака МАУ під Тегераном.

Раніше повідомлялося, що Іран запропонував сплатити українським сім'ям загиблих у катастрофі МАУ компенсації у розмірі 150 000 доларів за кожного загиблого, проте Україна відкинула цю пропозицію.

Пізніше в Ірані заявили, що жодна українська сім'я не зверталася за компенсацією.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО