Канадський суд визнав терактом збиття літака МАУ під Тегераном

Читать на русском
Верховний суд канадської провінції Онтаріо визнав знищення літака української авіакомпанії МАУ біля Тегерана терактом.
фото з відкритих джерел

Верховний суд канадської провінції Онтаріо визнав знищення літака української авіакомпанії МАУ біля Тегерана терористичним актом.

Про це повідомляє Укрінформ.

Катастрофа МАУ була навмисною атакою Ірану ‒ ДаніловКатастрофа літака МАУ була навмисною атакою Ірану - вона змогла зупинити ескалацію конфлікту Ірану та США.

«Позивачі довели, що знищення обвинуваченими літака рейсу 752 було актом тероризму», - заявив головуючий суддя Едвард Белобаба.

У своєму рішенні суддя спирався на двох експертів, один з яких прийшов до висновку, що «Корпус вартових ісламської революції» «знав, що рейс PS 752 був цивільним літаком, і навмисно збив його з наміром знищити».

У суді дійшли висновку, що «ракетний удар по літаку рейсу 752 був навмисним і безпосередньо привів до смерті всіх людей на борту».

Стороною захисту в позові було вказано держава Іран, його Збройні сили, верховний лідер аятола Хаменеї, Корпус вартових ісламської революції і ін.

Рішення суду Онтаріо дозволяє сім'ям в Канаді вимагати відшкодування збитків від Ірану. Очікується, що незабаром в Канаді відбудеться друге судове засідання, яке визначить розмір відшкодувань, на які можуть розраховувати близькі і родичі загиблих.

Нагадаємо, рейс PS752 Тегеран-Київ (літак Boeing 737-800) МАУ зазнав аварії незабаром після вильоту з аеропорту Тегерана вранці 8 січня 2020 року. В результаті авіакатастрофи загинули 176 пасажирів і членів екіпажу, серед яких 11 українців. Також на борту були канадці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: