Катастрофа МАУ: по компенсацію до Ірану не зверталася жодна українська родина

Читать на русском
Жодна з сімей громадян України, які загинули внаслідок катастрофи літака МАУ, поки що не зверталася по грошову компенсацію до Ірану.
Фото з відкритих джерел

Жодна з сімей громадян України, які загинули внаслідок катастрофи літака МАУ, поки що не зверталася по грошову компенсацію до Ірану.

Про це заявив посол Ірану в Україні Манучехр Мораді в інтерв'ю УНН.

«Щодо того, скільки сімей отримало зазначену суму, у мене немає точних даних, оскільки цей процес триває, проте мені відомо, що хтось отримав цю суму. Щодо українських сімей, жодна з них поки що не зверталася», – сказав він

Відомо, що до другої річниці трагедії влада Ірану заявила, що країна почала виплачувати компенсації сім'ям загиблих у катастрофі літака МАУ під Тегераном. Сума компенсації складає 150 тисяч доларів.

Мораді також розповів, що в Ірані створили штаб, який є відповідальним за виплати сім'ям загиблих без урахування їхнього громадянства.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії «МАУ», який мав виконати рейс за маршрутом Тегеран – Київ, був збитий у Тегерані одразу після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів та дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих – 11 громадян України (серед них дев'ять членів екіпажу), 82 громадяни Ірану, 63 – Канади, 10 – Швеції, чотири – Афганістану, по три – ФРН та Великобританії.

У травні 2021 року канадський суд визнав терактом збиття літака МАУ під Тегераном.

Раніше повідомляли, що Іран запропонував сплатити українським сім'ям загиблих у катастрофі МАУ компенсації в розмірі 150 000 доларів за кожного загиблого, проте Україна відкинула цю пропозицію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: