Роковини катастрофи літака МАУ: В Ірані відкрили Алею пам‘яті жертв

Читать на русском

Посольство України в Ірані в другі роковини катастрофи українського літака урочисто відкрило поблизу Тегерану Алею пам'яті жертв рейсу PS752. На ній було висаджено 176 дерев у знак пошани про всіх загиблих у трагедії.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Ірані.

«Під Тегераном, у дуже мальовничій місцевості Лавасан, було висаджено 176 шовковиць у пам'ять про всіх загиблих у авіатрощі. Сьогодні ми офіційно відкрили цю Алею і встановили 11 пам'ятних знаків з портретами загиблих в авіакатастрофі наших співвітчизників», - зазначив посол України Сергій Бурдиляк.

Також він розповів, що ця ідея посольства була втілена за підтримки членів сімей іранських жертв катастрофи, з якими українські дипломати підтримують постійний контакт, та компанії, яка займається озелененням Тегерану.

Закласти Алею пам’яті саме в Лавасані запропонували члени сімей загиблих у катастрофі іранців, які проживають поблизу цього місця. Навесні тут планують висадити чорнобривці й прокласти спеціальні доріжки.

Роковини катастрофи літака МАУ: чи вдається Україні зберігати питання на порядку денномуПолітолог розповів, чи справді Україна робить вдосталь, аби питання розслідування катастрофи МАУ залишалося на порядку денному.

Бурдиляк також проінформував, що співробітники посольства разом із сім'ями взяли участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих на місці падіння «Боїнгу».

Неподалік місця авіакатастрофи співробітники посольства також встановили 11 пам‘ятних знаків з портретами загиблих в авіакатастрофі громадян України.

Ця ідея посольства була втілена за підтримки членів сімей іранських жертв катастрофи, з якими українські дипломати підтримують постійний контакт.
Укрінформ

Посол України повідомив, що на місці авіакатастрофи планується встановити пам’ятний камінь, а невдовзі створити меморіал.

Нагадаємо, що Іран відмовився вести переговори щодо відшкодування збитків аварії літака Boeing 737-800.

Раніше ми писали, які обіцянки давали українські політики стосовно розслідування катастрофи літака МАУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: