Справа Порошенка: оприлюднено докази арешту активів «Прямого» та «5 каналу»

Ігор Головань, який є адвокатом п'ятого президента Петра Порошенка, оприлюднив витяг з ухвали суду про арешт активів телеканалів «Прямий» та «5 канал», а також відповідний витяг з прокурорського клопотання.

Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

«Не арештовували, брешуть, активів «Прямого» і «5 каналу». Ось же скріншот Ухвали про арешт, а нижче скріншот прокурорського клопотання, яке Її честь Бортницька у свою ухвалу разом з помилками і «очєпятками» переписала. А там чорним по білому: ДП «ТРК» НБМ – Запоріжжя» та ТОВ Телекомпанія «Автор ТВ». Компанії, що мають прямий стосунок до трансляції програм опозиційних телеканалів», – йдеться у повідомленні Голованя.

Згідно зі словами адвоката, частки Порошенка у капіталі цих юридичних осіб давно немає.

«Петро Порошенко давно і публічно передав ці активи ТОВ «Вільні медіа», засновниками якого є десяток відомих журналістів і народних депутатів. Тобто, прокурори і суддя умисно наклали арешт на медіаактиви, що вже не належать Петру Порошенку», – наголосив Головань.

Він також додав, що в документі замість коду ТОВ Телекомпанія «Автор ТВ» вказано код іншого актива ТОВ «Вільні медіа» – ТОВ «ТРК «Експрес-інформ».

Нагадаємо, що ДБР прояснило ситуацію щодо активів телеканалів «Прямий» та «5 канал».

Раніше ми повідомляли, що Печерський районний суд Києва 6 січня за клопотанням Офісу генпрокурора заарештував усе майно Порошенка у справі про державну зраду та допомогу терористам «Л/ДНР».

При цьому за день до цього Порошенко заявив, що 17 січня повернеться до Києва, щоб прийти до суду та провести зустріч із генеральним прокурором.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО