Лукашенко зустрінеться з Путіним перед Новим роком - подробиці

Самопроголошений президент Білорусії Олександр Лукашенко зустрінеться президентом Росії Володимиром Путіним до кінця поточного року.

Про це повідомляє Хартыя'97, з посиланням на заяву речника російського президента Дмитра Пєскова.

«Заплановано зустріч на 29 грудня, вони зустрінуться й на неформальному саміті СНД 28 грудня», - повідомив представник Кремля.

Зазначається, що перемовини відбудуться у російському Санкт-Петербурзі, куди Лукашенко прибуде до участі у зустрічі керівників держав СНД.

Нагадаємо, що у Москві впевненні, що Росія наражається на серйозну небезпеку через інтеграцію України з НАТО. Пєсков зазначив, що НАТО поступово проникає на територію України, і таким чином ставитю під загрозу безпеку Росії.

Варто зазначити, що 17 грудня Росія опублікувала проєкти договору про гарантії безпеки з ЄС і угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них, зокрема, Москва просить не приймати Україну в Альянс.

Представники НАТО та Євросоюзу поки що не домовилися, яким чином можна вести з Росією переговори щодо її пропозицій у сфері європейської безпеки. Водночас відповісти прямою відмовою можливості немає.

Володимир Путін розповів, що у разі відмови США та НАТО розглядати російські пропозиції у сфері безпеки, відповідь Росії може бути різною.

Раніше ми повідомляли, що у Білорусі заявили про готовність розмістити російську ядерну зброю.

Також нагадаємо, що Лукашенко заявив про намір створити «потужний» союз із Росією.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО