Посли ЄС затвердили санкції проти ПВК «Вагнера»

Посли країн Європейського Союзу затвердили санкції проти членів російської військової компанії «Вагнера».

Про це повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк у Twitter у середу, 8 грудня.

«Посли ЄС сьогодні вирішили дати зелене світло санкціям проти групи «Вагнера». ЄС також додасть трьох осіб, пов'язаних із групою, до свого режиму санкцій з прав людини, одну людину до списку по Лівії, трьох до свого списку по Україні та двох фізичних осіб та трьох юридичних осіб до свого списку щодо Сирії», - написав він.

Йозвяк додав, що усі зазначені особи з Росії.

Зазначимо, раніше журналіст повідомляв, що санкції стосуватимуться ексофіцера російських спеціальних сил, голови угруповання Дмитра Уткіна, одного з підрядників вагнерівців у Сирії Станіслава Дічка та причетного до дій найманців у Центральноафриканській Республіці Валерія Захарова.

Нагадаємо, про те, що Європа планує санкції проти ПВК «Вагнера», стало відомо 15 листопада.

А 17 листопада Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat опублікувала розслідування з «вагнергейту». Зокрема, у матеріалі йдеться про те, що керівник ОПУ Андрій Єрмак пропонував відкласти спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей щодо припинення вогню на сході України.

Єрмак з'явився до ДБР і дав свідчення у справі вагнерівців. Також він заявив, що Зеленський не санкціонував проведення спецоперації щодо «вагнерівців».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО