Разумков підтвердив, що після відставки йому неодноразово пропонували очолити нову партію

Колишній голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підтвердив, що після відставки до нього неодноразово зверталися з пропозиціями очолити нову політичну партію в парламенті. Тільки за останній час до нього надійшло кілька таких пропозицій.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «Україна 24».

«Сьогодні приходять люди, які просять очолити партію... Якщо ми говоримо про сьогодення, то йдуть пропозиції про очолювання партій, але поки я жодної не очолив. Я не займався партійним будівництвом, коли був головою Верховної Ради. Я про це говорив відверто колегам. У мене не було на це часу, тому що я точно не буду будувати партійні проєкти, я буду будувати партію. Це абсолютно різні підходи. Побудова партії - це складний, кропіткий, довгий процес. Але я до цього готовий, сил у мене вистачає, поруч зі мною є люди, на яких я можу покластися. І я впевнений, що вони пройшли вже якийсь життєвий шлях, професійний шлях, і далі будуть тільки розвиватися, головне щоб вони залишилися людьми з тими принципами та цінностями, з якими вони прийшли й в Раду, і до влади» - розповів він, відповідаючи на питання, чи є зв'язок між його МФО «Розумна політика» і однойменною політичною партією, яка існує в Україні.

Нагадаємо, 8 листопада Разумков опублікував список з 25 нардепів, які увійшли в його міжфракційне об'єднання «Розумна політика». Велика частина з них - це депутати від «Слуг народу».

П'ять політичних партій подолали б 5%-ний прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради, якби вони проходили найближчим часом - в тому числі гіпотетична партія Разумкова.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО