У Харкові силовики обшукують фірму, пов'язану з нардепом СН

НАБУ і САП проводять в Харкові обшуки на одній з фірм в рамках розслідування можливого отримання неправомірної вигоди, а також можливого ухилення від сплати податків, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і можливого незаконного збагачення.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

«Слідчі дії санкціоновані суддею. Попередня правова кваліфікація - ч.4 ст.368, ч.1 ст.212, ч.1 ст.209, ст.368-5 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають», - сказано в повідомленні.

Як пишуть місцеві ЗМІ, обшуки проходять на території компанії «Автоентерпрайз».

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел в антикорупційних органах, одним з фігурантів справи є сам нардеп «Слуги народу» Олександр Куницький. У провадженні розслідуються факти його ймовірних зв'язків з фірмою «Автоентерпрайз».

За даними програми «Схеми», компанія «Автоентерпрайз» складається з близько десятка фірм, які пов'язані між собою спільними директорами і засновниками. Нардеп СН Олександр Куницький в структурі власності формально ніколи не фігурував, проте, як з'Рік без розгляду: у яких гучних справах НАБУ і САП затягуються вирокиясували журналісти, він отримував зарплату, а також фінансово взаємодіяв з бізнесом як фізична особа-підприємець.

На сайті ВР зазначено, що одна з прийомних Куницького розташована у Харкові на вулиці Академіка Павлова, 271-а. За цією адресою значиться офіс компанії «Екомобіль» з групи «Автоентерпрайз». Також там же прописана фірма ПП «Автоентерпрайз».

Також Куницький зареєстрував приймальню у Харкові на вулиці Рудика, 6, де розташовані дві компанії з пулу «Автоентерпрайз».

Нагадаємо, раніше у Кривому Розі пройшли обшуки у Олександра і Юрія Вілкула.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО