Два роки і чотири місяці роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» продовжує стежити, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За два роки і чотири місяці роботи керівники Офісу президента України виконали 80 зобов'язання, провалили – 45, у процесі реалізації залишається 74.

У період з 20 серпня до 20 вересня представники ОПУ дали дві нові обіцянки. За цей час виконали шість обіцянок, не вдалося реалізувати – 4. Усі обіцянки керівників Офісу президента можна подивитися тут.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак зобов'язався до жовтня 2021 року провести засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участю членів родин загиблих захисників України. Наприкінці серпня він також пообіцяв забезпечити відновлення евакуації з Афганістану, якщо там буде знайдено українців і вони потребуватимуть допомоги.

За місяць керівники ОПУ встигли завершити виконання 6 обіцянок, одне з яких також стосується невідкладної евакуації українців з Афганістані.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко виконав обіцянку відновити повноцінну роботу міжнародного аеропорту в Чернівцях. Водночас зазначимо, що виконання цієї обіцянки не належить до його компетенції.

У червні Тимошенко пообіцяв до 30-річчя Незалежності відкрити урбан-парк у Києві на ВДНГ. 20 серпня генеральний директор ВДНГ повідомив, що парк запрацював для відвідувачів.

Заступник керівника ОПУ Ігор Жовква забезпечив здійснення робочого візиту президента до США, як і обіцяв.

Нагадаємо, 1 вересня 2021 року у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки Володимир Зеленський зустрівся із президентом США Джозефом Байденом.

Невиконаними залишились чотири обіцянки Кирила Тимошенка. Так, заступник керівника ОПУ пообіцяв забезпечити запуск електронної сертифікації для моряків з початку вересня 2021 року.

Наприкінці червня уряд затвердив Порядок реалізації експериментального проєкту, однак станом на середину вересня 2021 року проєкт з CES-тестування моряків ще не стартував.

Також Тимошенку не вдалося виконати обіцянку, що до 30-річчя Незалежності відкриють усі мостові переходи Запорізького мосту.

Заступник керівника ОПУ також пообіцяв, що у 2021 році буде завершено ремонт траси Київ – Одеса. Однак наприкінці липня голова Служби автомобільних доріг в Одеській області повідомив, що планують до кінця 2021 року завершити переговори з Європейським банком. Тому початок ремонтних робіт на трасі Київ – Одеса орієнтовно запланований на 2022 рік.

Подивитися, які обіцянки виконали керівники ОПУ за минулий місяць, можна тут.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: