Мер Броварів не з'явився в суді у справі щодо порушень у фінзвітах своєї партії

Броварський міський голова Ігор Сапожко не з'явився на судове засідання, на якому мали розглядати адміністративні протоколи про порушення у фінзвітах партії «Команда Ігоря Сапожка – «Єдність», складені Національним агентством із питань запобігання корупції.

Про це «Слово і діло» повідомила секретар Броварського міськрайонного суду.

НАЗК склало два адміністративні протоколи за ст. 212-21 – порушення встановленого порядку подання звіту політичної партії або подання звіту, оформленого з порушенням встановлених вимог.

Один протокол стосується фінансового звіту політичної партії «Команда Ігоря Сапожка – «Єдність» за 3 квартал 2020 року, а інший – за 4 квартал 2020 року.

За законом, за дане порушення голові партії загрожує покарання у вигляді штрафу від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100-6800 грн.).

Справу розглядає суддя Броварського міськрайонного суду Телепенько. До суду надійшло клопотання від адвоката Ігоря Сапожка про перенесення дати засідання. Розглянувши це клопотання, суддя призначив дату засідання на 16:00 19 жовтня.

Із публічних джерел стало відомо, що зараз Ігор Сапожко у відпустці в Сан-Франциско (США).

Як відомо, Ігор Сапожко перебуває на посаді Броварського міського голови вже третій термін поспіль.

На місцевих виборах 25 жовтня 2020 року в Броварській ОТГ спостерігачі зафіксували чимало порушень. Результати суд визнав незаконними, оскільки була розкрита таємниця голосування. Повторні вибори відбувалися 17 січня 2021 року. На них Сапожко переміг у першому турі, набравши 53,16% голосів виборців.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, що Солом'янський суд почав розгляд справи про численні порушення партії «‎Перемога Пальчевського».

Також ми повідомляли, які претензії НАЗК має до партії «Демсокира» і як керівництво партії реагує на протоколи про порушення.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО