Таліби офіційно оголосили Афганістан Ісламським Еміратом

Радикальний ісламістський рух «Талібан» офіційно оголосив Афганістан новим ісламським еміратом. Дата оголошення була обрана не випадково-19 серпня Афганістан відзначає День незалежності країни від Великобританії.

Про оголошення країни еміратом повідомив офіційний представник і спікер «Талібану» Забхулла Муджахід у своєму Twitter.

«Декларація ісламського емірату Афганістан З нагоди 102-ї річниці незалежності країни від британського панування. Ісламський Емірат хоче хороших дипломатичних і торгових відносин з усіма країнами. Ми не заявляли, що не торгуємо з жодною країною. Чутки, які поширюються з цього приводу, не відповідають дійсності, і ми їх відкидаємо» - написав він.

Ще один представник талібів, Вахідулла Хашимі, в інтерв'ю агентству Reuters підтвердив, що в новому еміраті будуть панувати закони шаріату, а жодних демократичних принципів не буде. Верховним лідером емірату вирішено обрати главу талібів - Хайбатуллу Ахундзада.

Нагадаємо, 15 серпня марш талібів по Афганістану завершився тим, що бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент Афганістану Ашраф Гані, як і більша частина керівництва держави, втік з країни. На першій пресконференції таліби пообіцяли надати афганцям амністію і значні послаблення в нормах шаріату.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО