Колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер відповів на звинувачення в лобіюванні ПП-2

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що не лобіює «Північний потік-2».

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Моє ставлення до «Північного потоку» добре відоме і має достатньо підтверджень: я є противником цього проєкт. Я говорив про це в інтерв'ю, про це йдеться в письмових документах», - сказав він.

Волкер визнав, що компанія, де він працює, дійсно представляє інтереси ПП-2, але особисто він в цьому не задіяний через свою позицію. Також він зазначив, що дуже здивований заявою ексрадниці глави НАК «Нафтогаз України» Олени Зеркаль про те, що його позиція по газопроводу змінилася.

«Компанія Nord Stream 2 дійсно найняла для представництва її інтересів у Вашингтоні компанію BGR group, де я працюю старшим радником, Але я до цієї діяльності не долучений, що можна перевірити - ви знаєте, що в США є суворі правила реєстрації лобістської діяльності. По суті, BGR group не долучили до цього саме через мої погляди щодо «Північного потоку-2»... Я знаю Олену Зеркаль і був здивований, що вона не уточнила цього у мене. Мої погляди на цей проєкт не змінилися», - додав він.

2 червня ексрадниця глави НАК «Нафтогаз України» Олена Зеркаль написала, що колишній спецпредставник США По Україні Курт Волкер працює в компанії, яка лобіює інтереси СП-2 в Сполучених Штатах, і залучений до цього проєкту.

Нагадаємо, що об'єкти «Північного потоку-2» в РФ в Ленінградській області з наступного тижня почнуть роботу в тестовому режимі для підготовки пуску газу в Німеччину.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що заявив, що відмова від санкцій проти ПП-2 стане поразкою США та особисто президента Джо Байдена.

Також він упевнений, що Росія повністю припинить транзит газу через Україну після добудови та запуску газопроводу до Німеччини. У РФ заявили, що не планують розривати контракт з транзиту.

У травні цього року Рада закликала США і ЄС ввести санкції проти учасників будівництва «Північного потоку-2».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО