Добудова «Північного потоку-2» стане поразкою американської дипломатії – Кулеба

Реалізація російського проєкту газопроводу «Північний потік-2» свідчитиме про те, що дипломатія США зазнала поразки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю «Радіо НВ».

«Нам стало відомо про звіт Державного департаменту, який вже став публічним, - нам стало про нього відомо завчасно. Ми почали працювати з Конгресом, почали говорити з Державним департаментом. Але я хочу підкреслити ще один елемент, що офіційна позиція США залишається незмінною: вони вважають, що «Північний потік-2» є поганим і непотрібним проєктом, і вони намагаються, як вони стверджують, зупинити цей проєкт просто в менш конфліктний спосіб», - сказав Кулеба.

Міністр додав, що Державний департамент США, можливо, знайде більш гнучкий спосіб протистояти будівництву газопроводу.

«Але якщо цей проєкт все ж буде реалізований, то тоді виходить, - це буде поразка американської дипломатії», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, днями стало відомо, що США можуть скасувати санкції, які ввели проти компанії-оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG і відмовитися від подальших санкцій проти проєкту. Про це написало американське видання Axios з посиланням на джерела з адміністрації Байдена.

Раніше американські сенатори-демократи Роберт Менендес (від штату Нью-Джерсі) і Джин Шахін (від штату Нью-Гемпшир) направили лист держсекретареві Ентоні Блінкену із закликом прискорити введення нових санкцій проти трубопроводу «Північний потік-2».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО