Данилов допустив можливість обміну представників ОПЗЖ на бранців Кремля

Україна цілком може в майбутньому обміняти представників партії ОПЗЖ, засуджених за вироком суду, на українських політв'язнів, які незаконно утримуються за ґратами в Росії.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Відповідаючи на відповідне запитання журналістів, Данилов не виключив, що при наявності можливості такий обмін цілком реальний.

«Це рішення про обмін приймає президент України. Я думаю, що якщо буде така можливість, ми охоче це зробимо», - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 13 травня обрав запобіжний захід нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку, який підозрюється в держзраді та в порушенні законів і звичаїв війни.

Раніше Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала підозру в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.

12 травня Медведчук прибув на допит в Офіс генпрокурора, де ознайомився з підозрою, пред'явленою йому Генеральним прокурором України. З собою він забрав копію документа.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО