Бойовики псевдореспублік Донбасу готують вірнопідданський лист Путіну – ЗМІ

Ватажок бойовиків так званої «ДНР» Денис Пушилін готує вірнопідданський лист президенту Росії Володимиру Путіну, який існує відразу в трьох варіантах - від прохання включити захоплену бойовиками територію до складу РФ до прохання про «визнання державою» з боку Росії за придністровським сценарієм.

Про це пише ZN.UA з посиланням на документи, здобуті українськими спецслужбами.

Згідно з інформацією українських розвідників, бойовиків спонукало на створення листа ситуація на українських кордонах, де зосередилося величезне угруповання російських військ. На підпис ватажкові бойовиків підготували три варіанти листа. Початок кожного документа однаковий - Пушилін вірнопіддано дякує президенту Росії «за співчутливе ставлення до долі жителів Донбасу і безцінну допомогу, яка допомагає нам виживати під натиском київської влади з 2014 року», після чого йде набір мало осмислених фраз і традиційні звинувачення на адресу України.

Далі лист буде містити в собі один з трьох варіантів - в залежності від поточного стану речей:

  • Пушилін просить Росію надати «військову допомогу» для протистояння «українській агресії»;
  • Пушилін просить Путіна включити псевдореспубліку до складу РФ, оперуючи думкою якоїсь невизначеної категорії, в листі позначеної як «російське населення і російські громадяни», які нібито проживають на захопленій бойовиками території, а також результатами «референдуму» від 11 травня 2014 року;
  • Пушилін просить Путіна визнати псевдореспубліку «як незалежну демократичну правову соціальну державу» і укласти з нею договір про» «дружбу, взаємодопомогу та оборону». Фактично, ватажок бойовиків пропонує Москві придністровський сценарій, коли псевдореспубліку визнає тільки Росія, оскільки весь цивілізований світ на визнання такого ніколи не піде.

Нагадаємо, в Генштабі заявили, що на окупованих Росією територіях України знаходиться до 60 тисяч солдатів, а на російсько-українському кордоні зосереджені величезні сили російської армії.

На Заході виявили ряд підтверджень того, що Росія активно перекидає на кордон з Україною масу військової техніки, при цьому маскуючи її номери. Серед них виявили сумнозвісну 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, а також важкі вогнеметні системи - неконвенційну зброю.

У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів стільки, скільки забажає - поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО