В ООН висловилися щодо ситуації на Донбасі

Організація Об'єднаних Націй закликала всі сторони військового конфлікту на сході України припинити загострювати ситуацію в регіоні та не стріляти по критично важливих об'єктах цивільної інфраструктури.

Про це заявив прессекретар генерального ООН Стефан Дюжаррік 7 квітня.

Дюжаррік зазначив, що залучені в конфлікт сторони повинні зробити все для деескалації ситуації на лінії розмежування. Коментуючи подію 6 квітня відключення помпової станції в Донецькій області в результаті обстрілів з боку бойовиків проросійських НЗФ, чиновник зазначив, що це неприпустимо і закликав сторони не вести вогонь по важливих інфраструктурних об'єктах.

«В результаті обстрілу постраждала лінія електропередач, яка живить помпову станцію в східній частині України. В результаті близько мільйона людей по обидва боки лінії зіткнення залишилися без доступу до води», - нагадав він.

Раніше повідомлялося, що через обстріли проросійських збройних формувань на Донбасі 6 квітня були знеструмлені чотири фільтрувальні станції; через це понад 50 населених пунктів залишилися абсолютно без водопостачання.

Нагадаємо, на терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей 7 квітня сторони підтвердили необхідність відновлення режиму припинення вогню. Однак відповідна заява не була підписана через позицію, яку зайняла Росія.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО