«Африканським» штамом COVID-19 можна заразитися повторно – ВООЗ

Мутованим штамом коронавірусної інфекції, який вперше виявили на території Південно-Африканської Республіки у грудні 2020 року, можна заразитися повторно.

Про це заявила головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан під час брифінгу.

«Зараз ми отримуємо повідомлення про те, що люди повторно заражаються новим південноафриканським штамом», - заявила Свамінатан.

Зазначимо, що мутований штам коронавірусу з Південної Африки може бути більш стійким до тих антитіл, які входять до складу COVID-вакцин.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня. Через це десятки країн закрили свої кордони для туристів з Британії та припинили авіаперевезення.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія, Японія, Бразилія, США та низка інших країн, а у лютому британські медики знайшли в країні ще одну мутацію хвороби, яка «викликає занепокоєння».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО